מערכת חניה חכמה (SPS) המבוססת על חיישני חניה וטכנולוגית IOT, התחילה להיות נפוצה יותר ויותר בשנים האחרונות, בזכות הנוחות שהיא מציעה.
המערכת מבוססת על טכנולוגית IOT מתקדמת, שמטרתה לשפר את איכות החיים שלנו.
מסוג הדברים שיום אחד נגיד – איך הסתדרנו בלי זה?
יתרונות מערכת חניה חכמה מבוססת IOT
למערכת חנייה חכמה יתרונות רבים, הרבה יותר ממה שנראה לעין.
מחקרים מראים שבאזורים עמוסים, 30 אחוז מהתנועה בכביש היא של אנשים המחפשים חנייה.
המרחק הממוצע שיש לנסוע על מנת למצוא חנייה הוא 4.5 ק”מ. המערכת החכמה חוסכת את הפקקים, זיהום הסביבה, ואת הסיבובים המיותרים.
בנוסף, מערכת החניה מסייעת לנצל את החניות בצורה יעילה יותר, ולהגביר את התפוסה שלהן במהלך היום.
בתום הפיתוח וההתקנה, החניה החכמה תהיה מוכנה להתחיל לעבוד.
לא קיימות עלויות תחזוקה, או הוצאות נלוות והמערכת צורכת מעט מאוד חשמל.
אורך החיים של סוללת החיישן היא 7-10 שנים, מה שמצריך מעט מאוד התעסקות עם המערכת. ניתן להתקין את המערכת בחניונים סגורים, או אפילו ברחובות.
יתרון נוסף של מערכת החניה החכמה, הוא שהיא אינה דורשת פתיחת כבישים, תשתיות או עבודה מתחת לפני השטח. ההתקנה מתבצעת בקלות ובמהירות.
את מי משמשת מערכת החניה החכמה?
מערכת חניה חכמה (SPS) משמשת בעיקר את העירייה, קמפוס חנייה, אוניברסיטה או מכללה, חניון אחוזות חוף, בתי מלון, קניונים וכן הלאה. כל מי שמפעיל חניון גדול יוכל להיעזר במערכת.
המערכת ידידותית למשתמש – הן לבעלי החניונים והעיריות שמשתמשים בנתונים, והן לנהגים שמחפשים חנייה. שלטי ההכוונה האלקטרונים מאוד ברורים, והאפליקציה קלה לשימוש ופשוטה לתפעול.
מערכת חניון חכם היא השקעה לטווח ארוך. תוך זמן קצר, המערכת תחזיר את ההשקעה, משום שבעלי החניונים או העירייה חוסכים סכום כסף רב בזכות האכיפה, וניצול התפוסה.
אפליקציית חניה ייעודית לחניה חכמה
לאחרונה, כל מיני אפליקציות של חנייה מתחילות לצוץ, ומאפשרות לנו לבדוק באפליקציה את מצב החניונים, מה החנייה הכי קרובה למיקום שלנו, ובכך להימנע מסיבובים מיותרים. ניתן לחפש דרך האפליקציה חניונים דרישות מיוחדות – הטענת מכונית חשמלית, חניית נכים, חניון שפתוח עד שעה מסוימת, הגבלת התעריף, הגבלת מרחק של החניון מהמיקום הנוכחי שלנו וכן הלאה. האפליקציה עוזרת לנו לא רק למצוא חנייה, אלא גם למצוא חנייה על פי הדרישות שלנו.
סטטיסטיקה, ניהול מידע ומעקב אחר נתוני החונים
המערכת החכמה מסייעת לכולם – לחונים, ולגורמים כמו העירייה, בעלי החניונים, ומקבלי ההחלטות. המערכת החכמה מסייעת לאסוף נתונים, לארגן אותם, ולהפיק מהן מסקנות ולקחים להמשך.
בעזרת ניתוח הנתונים, נוכל לדעת באילו שעות החניון הכי עמוס, באילו שעות אין מצוקת חנייה, והיכן יש צורך לעוד חניון.
איך עובדת מערכת החניה החכמה ?
טכנולוגיית IOT – Internet of Things – משמשת אותנו במערכת החניה החכמה, אבל לא רק.
IOT מתייחס לאינטרנט שנמצא על חפצים פיזיים. זה קורה באמצעות חיבור לרשת, ועל ידי שבבים וחיישנים שאוספים נתונים. זה לא כל כך מסובך כמו שזה נשמע – קחו לדוגמה שעון חכם, סטרימר, מכונת כביסה חכמה, משקל חכם, וכן, גם חניון חכם.
הדבר מתבצע על ידי חפצים שמתקשרים עם הרשת, שולחים את הנתונים הרלוונטיים, ומייצרים תקשורת באמצעות נקודת גישה, במטרה לשפר את השירותים לאזרח.
טכנולוגיית IOT התחילה להתפשט לאינספור תחומים – חשמל, אנרגיה, תשתיות, תחבורה, מים, תעשייה, מצלמות אבטחה והרשימה עוד ארוכה. בזכות הטכנולוגיה, העירייה יכולה להיות במעקב אחרי צריכת חשמל ומים, לנהל את התשתיות בצורה יעילה יותר, לחסוך זמן כסף ואנרגיה.
מערכות IOT בעתיד
התוצאה הסופית של השימוש בטכנולוגית IOT, יהיה שיפור באיכות החיים, בשמירה על איכות הסביבה, שיפור השירותים לאזרח, ושמירה על הביטחון. באמצעות החיישנים ומערכת איסוף הנתונים, ניתן לבצע סטטיסטיקות, הערכות, מעקב ותיעוד. זאת על מנת לייעל ולשפר את כל אחד מהתחומים.
מהחיישן – לאפליקציה אצלכם בנייד
החיישנים יכולים לקבוע באופן אמין אם החנייה תפוסה או לא. בזכות טכנולוגיית ה-IOT, ושימוש בנקודת גישה, ניתן להעלות את הנתונים שנאספו לענן. במרכז הנתונים, מתבצע ניתוח של הנתונים – ויוצר תמונה מפורטת של החנייה בעיר בזמן אמת. הנתונים על התפוסה של החניונים עוברת ישירות לאפליקציה בסמארטפון, והנהגים יכולים לחפש את מקום החנייה המועדף עליהם באמצעות פילטרים של מרחק ומחיר.
זיהוי שגוי
השאלה הנשאלת ביותר לפני התקנת מערכת חניה חכמה, היא האם החיישן יכול לקבוע ב-100% את תפוסת החנייה.
מה קורה במקרים יוצאי דופן כמו רכב קטן, או רכב שפלש במעט לשטח של החנייה הסמוכה, עלולים “לבלבל” את החיישן, ולהציג תוצאה שגויה.
התשובה לכך פשוטה – לכל חיישן יש שתי יכולות שונות על מנת לזהות באופן חד משמעי את מצבה של החנייה.
החיישן שולח את האות ליחידת הגישה, שנמצאת במרחק שלא עולה על קילומטר רבוע.
הצפנה ואבטחת מידע
המידע שהחיישנים אוספים מגיע לענן, שם הוא נשמר מאובטח בזכות יכולות אבטחת מידע.
התהליך כולו – מרגע קליטת הנתונים של החיישן, השידור שלהם, האחסון והניתוח שלהם במרכז הנתונים, והגעתם לאפליקציה – מוצפן באופן מוחלט, מתחילתו ועד סופו. קיים שימוש בבלוטות’, במהלך השידור.
בעל המגרש או מפעילי החנייה, מקבלים גישה לאתר אינטרנט, דרכו הם יכולים לקרוא את כל הנתונים ולקבל ניתוח מפורט שלהם. כמו כן, האתר מציג נתונים על מצב הסוללה של החיישנים.
חנייה בחניית נכים
יתרון נוסף למערכת חנייה חכמה בטכנולוגיית IOT, היא מניעת חנייה לא כשרה בחניות נכים.
חניות לנכים נמצאות במיקום נגיש, עם אופציה לעלייה נוחה למדרכה, או בכניסה למתחם מסוים, כדי להקל על ההתניידות ולאפשר את הנגישות.
לא פעם, נעשה שימוש לרעה בחניות נכים, כאשר מכוניות ללא תו נכה חונות בחנייה, ובכך חוסמות את הגישה למי באמת זקוק להן. חיישני המערכת החכמה, יכולים לסייע למנוע שימוש לא כשר בחניית נכים, ואף להתריע על כך למפעילי המגרש, לעירייה, או לגורמי האכיפה.
יתרון נוסף עבור מי שזקוק לחניית נכים, הוא שהאפליקציה שמקבלת נתונים מהמערכת החכמה, תסייע לאדם נכה למצוא חנייה בקלות. ברגע שהאפליקציה ממפה את כל החניות בעיר, היא מסייעת לאדם נכה למצוא את החנייה הקרובה ביותר אליו, או למקום אליו ירצה להגיע.
לסיכום
זה רק עניין של זמן עד שמערכת חניה מבוססת IOT לעיר חכמה וחניונים תכבוש את העולם.
השיפור באיכות החיים בא לידי ביטוי בכל כך הרבה היבטים – איכות הסביבה, איכות החיים, בטיחות, אכיפה, ויעילות. נשאלת השאלה איך אף אחד עוד לא חשב על זה לפני כן.
יום אחד, נספר לילדים שלנו, שפעם חיפשנו חנייה במשך חצי שעה, והם לא יאמינו שכך היה.
מי אנחנו?
קורל טכנולוגיות, בית תוכנה יצירתי המעניק שירותי פיתוח תוכנה, אפליקציות ומערכות ניהול ידע
מה אנחנו יכולים לעשות עבורך?
פיתוח תוכנה
פיתוח תוספים
פיתוח חנויות וירטואליות (מג’נטו, ווקומרס, פרסטה שופ, אופן כארט, סי אס כארט)
בניית אתרי אינטרנט מבוססי קוד פתוח (וורדפרס, ג’ומלה, דרופל, אומברקו)
תכנון ופיתוח מערכות ניהול למידה ( Moodle, Learndash)
תכנון ופיתוח אפליקציות
תכנון ופיתוח מערכות ניהול מידע
פיתוח ארכיונים
פיתוח והטמעת מערכות CRM
פיתוח והטמעת מערכות ERP
חלק משפות הפיתוח שאנחנו אוהבים (PHP, Laravel, Zend, Node, React, Vue, Angular, Ruby)