אתם מגיעים למשרד ומדליקים את המחשב.
בתמימותכם, אתם חושבים שהחיבור למחשב נעשה דרך המחשב עצמו. החבר החנון שלכם מספר כי כעת המשרד עובד לפי שיטת VDI, ומתחיל להסביר לכם במה מדובר.
החבר מסביר שמדובר ביתרון גדול, ושינוי מבורך.
לפני שתיבהלו מהמונחים הטכנולוגיים, ותהנהנו בנימוס לחברכם, בואו נבין מה היא מערכת VDI, מה היתרונות שלה, מה החשיבות שלה, ולמה כדאי להתקין אותה.
מה זה VDI?
VDI הן ראשי התיבות של Virtualization Desktop Infrastructure, או בתרגום חופשי וירטואליזציה של שולחן העבודה. הכוונה היא שהמשתמש במחשב עובד על מכונה וירטואלית שמקורה בשרת מרכזי אחד.
באמצעות שיטה זו, ניתן להגדיר מאפיינים, תכונות ומרכיבים שונים בשרת המרכזי, שיופיעו אצל כל מחשב ומחשב. התוצאה הסופית היא שכל משתמש שיפתח את המחשב בעצם פותח עמדה, ומקבל מעין “תחנת עבודה”. העמדה נמצאת על השרת, ולא במחשב שנמצא מולנו. יש המכנים את השיטה גם וירטואליזציה של משתמשים.
אז למה בכלל צריך VDI?
מעולם לא עצרנו רגע לשאול את עצמנו האם המחשב מופעל מהמחשב או ממקור אחר, וחבל. קיימים מספר יתרונות לשיטה זו. בגלל שלכל אחד יש עמדה משלו, במידה והוא תוקע או הורס אותה, הדבר לא פוגע במשתמשים האחרים, וניתן לתקן את המצב. בנוסף, מערכת VDI חוסכת בחשמל, בכסף, אמידה, קלה לתחזוקה ותפעול ועוד אינספור יתרונות.
אז איך עושים את זה?
הבנו ש VDI טומנת בחובה יתרונות רבים, שאת חלקם אנו מבינים, וחלקם לא ברורים כל כך למי שחסר ידע טכנולוגי. החלטנו ללכת על זה, אבל אז איך מתקינים את המערכת?
האופציה הטובה ביותר שעומדת לפנינו כשמדובר בהתקנת VDI, היא על ידי מערכת Userful MultiPlatform.
תחילה נתקין את המערכת על שרת מרכזי, נכין מראש את המכונות הוירטואליות בכל מערכת הפעלה, ולבסוף נחבר בתחנות קצה תחנות רזות. מומלץ להיעזר באיש מקצוע שיעשה זאת עבורכם.
ממשק הניהול של המערכת
כידוע למערכת קיימים שני ממשקים, ממשק הניהול וממשק המשתמש. ממשק הניהול של המערכת, יעזור לנו להקצות לכל תחנה את המכונה הוירטואלית שנרצה להפעיל. כאמור “תחנה”, מתייחס לעמדה בכל מחשב, או במילים יותר פשוטות – השלוחה של המערכת המרכזית. מהרגע שבו הקצנו לכל מכונה וירטואלית את התחנה הייעודית לה, הכול ימשיך כרגיל לכאורה – כל עובד יקבל את סביבת העבודה שהוא מכיר היטב, עם כל התכונות, הקבצים, שטחי האחסון, הדואר האלקטרוני, ושולחן העבודה. אלא שבמבט יותר מעמיק, נגלה שכל אלה מגיעים אליו מהשרת שעליו מותקן היוזרפול, ולא מהמחשב הפיזי כמו שהיה לפני כן.
מה היתרונות של VDI?
לפני שנרים טלפון בהתלהבות לספק הטכנולוגי שלנו ונדרוש שיתקין לנו את ה-VDI בהקדם האפשרי, בואו נבין האם כדאי לנו בכלל להתקין את המערכת? מה יצא לנו מכך?
חיסכון כספי
עבור רובנו כסף הוא שיקול מכריע, וככל שנחסוך בכסף איפה שאפשר, נוכל להשתמש בו בתבונה עבור צרכים אחרים. הניסיון לחסוך בתקציב משפיע עלינו, וגורם לנו לחפש דרכים שונות, ו-VDI היא דרך מצוינת. איך זה עובד?
במקום להתקין תחנות עבודה יקרות, משתמשים בתחנות רזות, שהביצועים שלהם טובים כפליים מהמתחרות בשוק. מחירם נמוך בהרבה. אם כן, מחיר נמוך ותפוקה כפולה בהחלט יעשו את העבודה.
חיסכון בחשמל
תחנות רזות כמו Zero client צורכות הרבה פחות חשמל, כ-3W, ויכולות לחסוך לנו כ60 אחוזים בצריכת החשמל מהמחשבים שלנו.
תחזוקה שוטפת
למזלנו, לא נדרשים טיפולי תחזוקה כלל בתחנות הרזות. כל טיפולי התחזוקה נעשים דרך השרת המרכזי שמאגד את כל התחנות, אליו אפשר לגשת מכל מקום כל עוד יש חיבור אינטרנט.
הפחתה בתחלופת המחשבים
להחליף מחשבים במשרד זו משימה שתמיד נעדיף לדחות, או לדלג עליה. המערכת נותנת לנו את הפריווילגיה להחליף מחשב לעיתים רחוקות. כל עוד נשתמש במחשב חזק, נוכל רק לשדרג אותו מבלי להחליף אותו. התחנות, אינן דורשות החלפה או שדרוג, אז נחסך מאיתנו הכאב ראש המיותר הזה.
שדרוגים ועדכונים
לאחר זמן מה החלטנו לשדרג את מערכת ההפעלה, להתקין תוכנה חדשה, או להוסיף מאפיינים ומרכיבים. במקום שנעשה זאת מחשב מחשב, אנו יכולים לעשות זאת דרך השרת המרכזי, והשדרוג יועתק לכל תחנות העבודה. במילים אחרות, VDI חוסך מאיתנו זמן רב, שכן “משכפל” את העדכון שלנו לכל המחשבים המחוברים כנקודות קצה. הזמן שיחסך, יאפשר לכוח האדם להתעסק בדברים אחרים, ויהווה חסכון משאבים מטורף.
הפרדה בין משתמשים
החשש שראשון שעולה לרוב האנשים ששומעים לראשונה על VDI, הוא האם קיימת הפרדה בין המשתמשים השונים, משיקולי פרטיות, מידור או חיסיון. מן הסתם שעובד זוטר לא יהיה חשוף לאותו חומר כמו מנהל המחלקה. החשש הוא, שבגלל שהמחשבים “מחוברים” לשרת המרכזי, המידע בניהם יכול לעבור. תשמחו לשמוע שהמערכת מבטיחה לנו הפרדה מלאה, סביבת עבודה פרטית, מידור מלא, ועמדה שעומדת בפני עצמה. הסיבה לכך, היא שלכל תחנת עבודה מוקצים משאבים ומשלה, והמשתמשים לא מתערבבים זה בזה ולא מפריעים אחד לשני.
החלפת מכונות וירטואליות
הקלקתם על קישור לא נכון, ובטעות התקנתם וירוס. אם זה לא מספיק, גרמתם לקריסה של מערכת הפעלה. תשמחו לשמוע שזה לא סוף העולם, שכן ניתן בקלות להתקין מכונה וירטואלית נקייה, ולתקן את המצב.
גיבוי
הגיבוי ב VDI פשוט ביותר, ניתן לגבות את כל התחנות בלחיצת כפתור דרך השרת המרכזי. הגיבוי המהיר והנוח, הוא מה שיאפשר לנו לישון בשקט בידיעה שהנתונים שלנו מגובים באופן תדיר.
כיסאות מוזיקליים
כמה פעמים קפצתם למשרד בקומה השנייה, רציתם לפתוח רגע את המחשב האישי שלכם, וירדם חזרה למטה? לא עוד. בין אם עליתם לקומה השנייה להעביר הרצאה, ובין אם קפצתם לחבר והייתם צריכים לשלוח מייל, המערכת מאפשרת לנו לפתוח את העמדה ממקומות שונים, ולא בהכרח מהמחשב במשרדנו. נוכל לגשת כך לשולחן עבודה שלנו בדיוק, אבל מכל מחשב.
ניסוי וטעייה
במידה והמפתחים רוצים לעשות כל מיני ניסויים על המערכת, כעת הם יכולים לעשות זאת מבלי לחשוב על ההשלכות. אם בעבר המפתחים היו מפחדים לעשות פעולות שונות מחשש לקלקל את המערכת, או לעשות נזק בלתי הפיך, כיום אפשר תמיד לעשות “קונטרול Z”, ולחזור אחורה בזמן לנקודה בה הכול היה תקין. איך זה קורה? על ידי תכונת השחזור. במידה ונתקלנו בבעיה, תמיד אפשר לחזור אחורה בקלות. בין אם הבעיה היא באשמת המפתחים או אשמת המשתמשים, הכול בסדר.
אנשי מקצוע מתאימים
בשלב זה אתם ודאי משוכנעים שאתם רוצים להתקין VDI במשרד שלכם, אבל לפני שקופצים למים, כדאי תחילה לברר מי נותן השירות המתאים. היינו רוצים לבחור בספק בעל ניסיון בהתקנת VDI, ושיוכל לבצע התאמות לצרכי המשרד שלנו. דבר נוסף שחשוב מאוד לבדוק הוא לוודא את התמיכה הטכנית בכל השאלות שמתעוררות, הליווי המלא, וביצוע ההטמעה לאנשי המשרד. לוקח זמן להתרגל למערכת חדשה, לכן כדאי לוודא שיהיה לנו ליווי מסור לאורך הדרך.
לסיכום
מערכת VDI היא מערכת שתחסוך לכם זמן, כסף, חשמל, משאבים, וכאב ראש. אחרי שתתקינו את המערכת, לא תבינו איך הסתדרתם בלעדיה.
מי אנחנו?
אפליקציות ומערכות ניהול ידע.
מה אנחנו עושים?
פיתוח תוכנה
פיתוח חנויות וירטואליות (מג’נטו, ווקומרס, פרסטה שופ, אופן כארט, סי אס כארט)
בניית אתרי אינטרנט מבוססי קוד פתוח (וורדפרס, ג’ומלה, דרופל, אומברקו)
תכנון ופיתוח מערכות ניהול למידה ( Moodle, Learndash)
תכנון ופיתוח אפליקציות
תכנון ופיתוח מערכות ניהול מידע
פיתוח ארכיונים וירטואליים
פיתוח והטמעת מערכות CRM
פיתוח והטמעת מערכות ERP
- דורון בסון
- אלמוג כהן
- ולנטיין גרין
- אלק שפיטלניק
- שמעיה שפירו